Bent u op zoek naar juridisch advies van een advocatenkantoor in Gullegem? Heeft u een vraag op juridisch vlak, of wilt u graag een prijsindicatie aanvragen? Aarzel niet en contacteer Lexis uit Kortrijk voor een afspraak.

Advocatenkantoor in Gullegem

Wij zijn hands-on advocaten en gespecialiseerd op alle rechtsgebieden die voor ondernemingen en zelfstandigen van belang zijn. In de loop der jaren hebben wij een schat aan kennis en ervaring opgedaan op allerlei rechtsgebieden.

Onze grote kracht is dat we met al die kennis en expertise met beide benen op de grond staan. We bezitten de juiste mentaliteit om u bij te staan bij juridische conflicten en dilemma’s: to the point, direct en praktisch. De juridische expertise van onze advocaten reikt van Vennootschapsrecht tot Incassorecht en van Insolventierecht tot Overnames.

Ontdek onze specialisaties als
advocatenkantoor in Gullegem

Vennootschapsrecht

Bij Lexis hebben we een diepgaande theoretische en praktische kennis van alle domeinen van het recent gewijzigde vennootschapsrecht. Doe een beroep op onze dienstverlening.

Handelsrecht

Het handelsrecht omvat alle regels die gaan over de verhoudingen en conflicten met en tussen ondernemingen. Schakel de advocaten van Lexis in en laat onze expertise spreken.

Contractenrecht

Contractenrecht omhelst alle regels en praktijken met betrekking tot het adviseren, opstellen, aangaan en uitvoeren van zakelijke en commerciële overeenkomsten. Lexis helpt je graag verder.

Fiscaal recht

De fiscale wetgeving evolueert snel. Daarom is het belangrijk specialisten in te schakelen wanneer het gaat om fiscaal recht en de wisselwerking tussen belastingrecht, andere rechtstakken en economische disciplines.

Intellectuele eigendom en marktpraktijken

Als ondernemer is het belangrijk dat uw intellectuele eigendom goed beschermd wordt. Dat kan onder meer gaan over auteursrechten, merkenrechten, portretrechten en softwarerechten.

Insolventierecht

Het insolventierecht is van toepassing wanneer een natuurlijke persoon of rechtspersoon in financiële moeilijkheden komt of failliet gaat. Lexis staat u bij wanneer u geconfronteerd wordt met een faillissement of insolvabiliteit.

Overnames en herstructureringen

De begeleiding bij een fusie of overname is een van onze belangrijkste expertises. Wij zijn er voor u, vanaf de voorbereidingen tot het afronden van de fusie of overdracht. Vertrouw op onze jarenlange ervaring.

Lexis Advocaten

Onze advocaten in Gullegem zijn specialisten in ondernemingsrecht. U kunt op onze expertise en jarenlange ervaring een beroep doen voor juridische vraagstukken inzake:

Lexis incasso

Ons advocatenkantoor begeleidt u bij de invordering van uw onbetaalde facturen en staat u graag bij met raad en daad wanneer u zelf als schuldenaar te maken krijgt met een invordering van een onbetaalde factuur van een schuldeiser.

In elke situatie stellen we steeds integriteit en rechtvaardigheid voorop.

Aangezien we naast incassospecialisten, ook advocaten zijn, staan we u bij tijdens het volledige incassotraject, dit zowel tijdens de minnelijke fase als de gerechtelijke procedure en latere uitvoeringsfase.

Uiteraard zullen we steeds eerst alle pogingen ondernemen om uw zaak buiten de rechtbank af te handelen, indien mogelijk.

incasso

voor ondernemers

Lexis is het juridisch klankbord voor elke ondernemer. Uw zaak vooruithelpen, is onze doelstelling.

expertise & ervaring

Wij zijn specialisten in ondernemingsrecht en hebben reeds jarenlange ervaring in deze materie.

transparant

Wij communiceren glashelder, zowel over onze werking als over onze erelonen.

persoonlijke aanpak

Wij stellen een persoonlijke aanpak voorop. Wij bieden u steeds een oplossing op maat.

Het team in ons advocatenkantoor in Gullegem

Mathieu Verfaillie

Mathieu Verfaillie

advocaat master in tax law (fiscaliteit) mathieu@lexis.be

Na het succesvol afronden van zijn rechtenstudies in 2003, behaalde hij in 2004 een bijkomende Master in de fiscaliteit. 

Mathieu is actief sinds 2004 en liep van 2005 tot 2008 stage bij een gerenommeerd Kortrijks advocatenkantoor en legde er zich vooral toe op burgerrechtelijke issues van het aannemingsrecht, bouwrecht, vastgoedrecht en fiscaliteit. Verder deed hij er enorm veel kennis op inzake het algemene contractenrecht en diverse rechtstakken van het ondernemingsrecht.

Na zijn stage verdiepte hij zich verder in alle aspecten het vennootschapsrecht, handelsrecht en ondernemingsfiscaliteit.

In 2008 richtte hij zijn eigen kantoor op. Meteen liet hij zich ondersteunen door een administratieve bediende.
Van 2010 tot 2014 was hij actief bestuurslid van de Conferentie van de Jonge Balie te Kortrijk.

Hij specialiseert zich verder in fiscaal recht, handelsrecht, contracten en vennootschapsrecht en liet zich verder omringen door bekwame medewerkers. 

In 2015 kreeg het kantoor een nieuwe naam: Lexis. Een nieuwe, krachtige naam die uitdrukking geeft aan het professioneel engagement van een team van advocaten die garant staan voor een hoogwaardige en persoonlijke service aan ondernemers.

Klaas Denoulet

Klaas Denoulet

advocaat klaas@lexis.be

Klaas volgde na het behalen van zijn rechtenstudies in 2010 de bijzondere studies Europees Recht, Internationaal Recht en Privaatrecht.

Sinds 2010 is hij actief als advocaat aan de Kortrijkse Balie.

Zijn stage liep hij in een middelgroot advocatenkantoor, waar hij na zijn 3 stagejaren nog 2 jaar als medewerker aan de slag bleef.

Hij is gespecialiseerd in vennootschapsrecht en handelsrecht en meer in het bijzonder in de strafrechtelijke en burgerrechtelijke aspecten ervan.

Sinds januari 2015 is hij verbonden aan het advocatenkantoor Lexis en verdiept hij zich verder in dossiers van burgerlijk recht, handelsrecht en de strafrechtelijke aspecten van ondernemingsrecht.

Rebekka Vandendriessche

Rebekka Vandendriessche

administratief bediende info@lexis.be

Sinds 2009 is Rebekka de administratieve spilfiguur bij Lexis. Ze staat in voor alle secretariaatswerk en ondersteunt de advocaten bij administratieve taken.

Sarah Moenens

Sarah Moenens

administratief bediende info@lexis.be

In 2019 startte Sarah bij Lexis. Sindsdien is ze hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de opvolging van incassodossiers.

Ze assisteert de advocaten bij alle invorderingsdossiers, beheert de uitvoeringsdossiers, volgt betalingen op en zorgt dat de cliënten hun centen ontvangen.

Hebt u een vraag? Wenst u advies of een afspraak?
Neem contact met ons op.