De mensgerichte aanpak van Lexis verschilt merkelijk ten aanzien van klassieke invorderings- of incassokantoren. In elke situatie stellen we integriteit en rechtvaardigheid voorop.

Het feit dat wij naast incassospecialisten ook advocaten zijn, biedt heel wat voordelen:

hoger slaagpercentage

Een debiteur betaalt sneller na een brief van een advocaat dan van een incassokantoor. Een advocaat heeft nu eenmaal meer aanzien en gezag, zo blijkt uit de praktijk. De slaagkansen zijn dus hoger en de garantie op een succesvolle inning groter.

Daarnaast stuit een (aangetekende) ingebrekestelling van een advocaat de wettelijke verjaring. Uw invorderingsmogelijkheden worden in dat geval dus verlengd.

troeven

ruimte voor onderhandeling

Debiteuren nemen een aanmaning van een advocaat doorgaans serieus, terwijl een brief van een incassobureau vaak ongeloofwaardig overkomt.

Het feit dat wij een advocatenkantoor zijn, betekent echter niet dat we meteen naar de rechter stappen. Wij verkiezen om zaken op te lossen zonder tussenkomst van de rechtbank, indien mogelijk.

“Het minnelijke incassotraject verloopt in principe sneller, efficiënter en resulteert in minder kosten.”

Bij Lexis hebben we oog voor de inhoud van het dossier, de eventuele nuances en staan we open voor onderhandelingen. Het commerciële aspect mag daarbij niet worden verwaarloosd.

experten aan het werk van begin tot einde

Een advocaat kan elk stadium van het invorderingstraject zelf behandelen, terwijl een incassokantoor voor de gerechtelijke invordering een beroep moet doen op externen. Dit is inefficiënt, zorgt voor vertraging in de uitvoering en brengt bijkomende kosten met zich mee.

Door onze nauwe samenwerking met gerechtsdeurwaarders kunnen we snel gegevens over de debiteur verzamelen en de solvabiliteit inschatten.